Studia mebli kuchennych
Właściwie klikam. Moje główne narzędzie robocie to komputer, choć czasem też maleńko sobie szkicuję, szczególnie gdy jestem na targach oraz coś mnie zainspiruje.
Struktury na płytach prezentowane na targach w Mediolanie. Ich nie szkicowałam. Po prostu wzięłam próbnik i całą drogę do polski trzymałam w rękach również dotykiem upewniałam się lub to, co widzę jest realnością. Fajnie jest, kiedy coś projektanta zdumiewa, wtedy wiem, że będzie też szaradą dla klienta, zainteresuje go, zachęci do bliższego przetestowania.
Dotyk jest bardzo ważnym zmysłem, niedocenianym dotąd w implementowaniu nowoczesnych kuchni. Oczywiście wszystkim kuchnia scala się ze zmysłem gustu i węchu, pobudzanym przez potrawy. Meble kuchenne z kolei pobudzały głównie zmysł wzorku pięknymi formami, kolorami, zestawieniem kontrastów, dodatkami w postaci wnikliwych uchwytów. Ale ludzie mają Kuchnie na Wymiar warszawa przecież jeszcze zmysł dotyku, który rewolucjonizuje myślenie o programowaniu mebli. Wrażliwość na dotyk powoduje, że ludzi chcą przy pomocy rąk "zobaczyć" owe samo co wzrokiem. Proszę sobie wyobrazić cacy las, który po wyciągnięciu ręki okazuje się fototapetą. Wówczas czar pryska, czujemy rozczarowanie. Podobnie, gdy widzimy rysunek drewna na meblach kuchennych, chcemy go dotknąć oraz dodatkowo poczuć tę samą strukturę, którą widzi wzrok. Gdy widzimy blat z kamienia, chcemy by ręka poczuła jego zimno. Nowoczesne technologie, które pojawiają się na rynku meblarskim pozwalają takie wyrafinowane połączenie bodźców dla przeróżnych zmysłów osiągnąć.
Ten trend bardzo ciężko się rozwija i to znaczy również połączenie zmysłu kontakty i wzroku. Uchwyt czy gałka meblowa odmienni przestrzeń mebli kuchennych, wyraźnie oddziela poszczególne szafki. Jeśli się ich pozbywamy znamy pat