portal o dorym jedzeniu
pół szklanki mleka sojowegołyżka mąkibazylia , oregano , tymianekSposób przygotowania:Zagotować wywar z warzyw. Cebulę , udusić na tłuszczu, zatopić częścią wywaru a ugotować pod przykryciem, nadal przetrzeć natomiast związać spośród resztą wywaru. Zagęścić mąką z mlekiem sojowym, nałożyć zioła natomiast zagotować. Służyć z grzankami.Zupa fasolowaSkładniki:puszka czerwonej fasoli1 cebula , 2 ziemniaki pół puszki kukurydzymajeranek , bazylia , oreganopieprz aż do smakuDo wody dołożyć rozdrobnioną cebulę, ziemniaki, kukurydzę. Podczas gdy ziemniaki się ugotują, dorzucić fasolę tudzież zioła Przyprawić.do smaku.Zupa Zupa pomidorowa na chłodnoSkładniki:sok pomidorowy4 łyżki majonezu1 cebulapietruszka , koperek , szczypiorek , oregano , bazyliasól , pieprzSok pomidorowy rozrobić z majonezem , dołożyć posiekaną cebulę, sól, przyprawy, pietruszkę , szczypiorek , oreganooraz bazylię.Zupa Czosnkowa.Składniki:kilka ząbków czosnkułyżka oliwy z oliwek2 łyżki mąkibazylia , lubczyksok z jednej cytrynyPokrojony czosnek pospolity podsmażyć na oliwie, doliczyć mąkę, zmieszać, pokryć wodą, dołożyć przyprawy (bazylia, lubczyk), dusić 20 minut, jest dozwolone spuścić manto sok cytrynowy.Podawać z grzankami.Smacznego !:)